Продава Парцел

2
Квадратура: 1250 кв.м.
300.000 Евро
Продава Парцел
ID на имота: 5988
Описание на имота

Предлагаме на Вашето внимание НЕВЕРОЯТЕН ГРАДСКИ ПАРЦЕЛ ЗАВЪРШВАЩ НА ЕДИН ОТ НАЙ КРАСИВИТЕ И ДЪЛГИ ПЛАЖОВЕ В ЦЯЛА ГЪРЦИЯ, о-в ТАСОС! Парцелът е 1250 кв.м. с РЗП от 1000 кв. метра. Ток и вода има непосредствено до парцела и тъй като е в границите на населеното място цялата процедура е много облекчена.

Районът е известен като един от най‐престижните на о-в Тасос. Плажовете са със ситен пясък, а морето е плитко на голямо разстояние. Това е любимо място на всички и особено подходящо за деца. Районът е с толкова чиста вода, че има колонии на мидите "Сен Жак". Разстоянието до Лименас, където акустира ферибота от Керамоти е на по‐малко от 11 км., а до Принос, където акустира ферибота от Кавала и където става седмичния пазар е по‐ малко от 7 км.

За о-в Тасос

О-в Тасос е може би най-древният гръцки остров от 6000 такива. Практически островът е планина слизаща в морето. Най- високият връх е 1200 м над морското равнище. Още от древни времена е известен като острова на чистия въздух и прозрачна вода. Бил е наричан и Сев. Атина. Монетите на Филип и Александър Македонски са сечени със сребро и злато от острова, а и досега има фабрика за ръчни бижута от местен добив. Алики – заливът, е мястото, където Орфей е слушал сирените вързан за мачтата, а самото име на острова идва от името на брата на отвлечената от Зевс Европа, който търсейки сестра си стига до острова и се влюбва в него. В най-големия манастир, който е единственият женски такъв в радиус от поне 80 км. вкл. и на континента, се съхранява част от пирона забит в дясната ръка на Христос. Островът има собствена вода за пиене и три извора – два, от които са в два от трите манастира. По принцип това е земя на Света гора, която се връща ( не цялата ) на гръцката Държава за оземляването на гърците след І-ва световна война, напускащи южна Тракия. Силата на острова е че освен, че е съхранен като природа, има и спа комплекси, а и диви места и разходки около езера и водопад, навътре в острова. Има коне за яздене, тенис-клуб, училище за гмуркане. На едно от малките островчета, където е убежището на един отшелник гнездят птици, три вида от които са в червената книга на Европа. В Европейски мащаб това е островът с най- много плажове, повече от 50. 17 от тях са носители на синята точка за чистота на пясъка и водата. Някои от тези плажове могат да бъдат достигани само по вода. Повечето от тях са невероятно цивилизовани, но има и такива места, където Ви се струва че не е стъпвал човешки крак.

Спецификации
Property size icon Квадратура: 1250 кв.м.
Локация
Калкулатор
Общо
312000
Цена на имота
300000
Местен данък*
%
Размер местен данък
9000
Приблизителна стойност на такси**
3000

*Местният данък е с размер от 3% и важи за град София. След промените в закона от 2008 г., всяка община сама определя стойността на местния данък.

Свържи се с наш консултант:
MARTIN'S
You don't have permission to register
Запази оглед
Продава Парцел