Продава Парцел

3
Квадратура: 5100 кв.м.
Продава Парцел
ID на имота: 5987
Описание на имота

Предлагаме на Вашето внимание парцел в Гърция, о-в Тасос на ексклузивна цена -5100 кв.м. с РЗП от 230 кв.м.

Панорамата е вълшебна и се вижда континента, Кавала, Ксанти и дори навътре. До първите 4 плажа отстоянието е на около 5 минути с голф количка или колело.

Селото е известно с това, че се намира като в ръкав, в пазвата на планината и въздуха, също като в Банкя, се сменя някоко пъти на ден. Има училище, медицински пост, 6 църкви, 5 супермаркета и т. н. В близост се намира и една от най-известните кръчми на острова.

За о-в Тасос

О-в Тасос е може би най-древният гръцки остров от 6000 такива.Практически островът е планина слизаща в морето. Най- високият връх е 1200 м. над морското равнище. Още от древни времена е известен като острова на чистия въздух и прозрачна вода. Бил е наричан и Сев. Атина. Монетите на Филип и Александър Македонски са сечени със сребро и злато от острова, а и досега има фабрика за ръчни бижута от местен добив. В най-големия манастир, който е единствения женски такъв в радиус от поне 80 км. вкл. и на континента, се съхранява част от пирона забит в дясната ръка на Христос. Островът има собствена вода за пиене и три извора- два от които са в два от трите манастира. По принцип това е земя на Света гора, която се връща ( не цялата ) на гръцката Държава за оземляването на гърците след І-ва световна война, напускащи южна Тракия. Силата на острова е че освен, че е съхранен като природа, има и спа комплекси, а и диви места и разходки около езера и водопад, навътре в острова. Има коне за яздене, тенис-клуб, училище за гмуркане. На едно от малките островчета, където е убежището на един отшелник гнездят птици, три вида от които са в червената книга на Европа. В Европейски мащаб това е островът с най- много плажове, повече от 50. Седемнадесет от тях са носители на синята точка за чистота на пясъка и водата. Някои от тези плажове могат да бъдат достигани само по вода. Повечето от тях са невероятно цивилизовани, но има и такива места, където на човек му се струва че не е стъпвал човешки крак.

Спецификации
Property size icon Квадратура: 5100 кв.м.
Локация
Калкулатор
Общо
49920
Цена на имота
48000
Местен данък*
%
Размер местен данък
1440
Приблизителна стойност на такси**
480

*Местният данък е с размер от 3% и важи за град София. След промените в закона от 2008 г., всяка община сама определя стойността на местния данък.

Свържи се с наш консултант:
MARTIN'S
You don't have permission to register
Запази оглед
Продава Парцел